Новогодишното светлинно шоу в Дубай влезе в книгата на рекордите на Гинес!

loading…


Този път в най-големия град на Обединените арабски емирства не разчитаха на традиционните фойерверки за Нова година. Основното събитие на срещата през 2018 г. беше голямото светлинно шоу, наречено Light Up 2018, проектирано на небостъргача Burj Khalifa.

Зрителите бяха очаровани от перфектното шоу, което съчета в себе си лазерни и светлинни ефекти, а за настроението допренесоха и фонтаните, които направиха музикално и светлинно шоу. В сэъщото време, грабнаха и приз „Най-грандиозно светлинно и звуково шоу“ и се вписаха успешно в книгата на Гинес!
Шоуто и ефектите са проектирани върху прочутия небостъргач на Дубай Бурж Халифа и площта му е над 109.252 кв.м.

Между другото, предишните рекорди в тази категория бяха поставени в Хонг Конг през 2013 г., когато организираха светлинно шоу в сградата на ICC с обща площ от 46,641.52 квадратни метра.
В Дубай Light Up 2018 е гледан от около един милион души. Общо, според груби оценки, онлайн излъчването на това грандиозно представление привлече 2.5 милиарда зрители по целия свят.
За жителите на ОАЕ светлинното и звуково шоу отбеляза и идването на годината, в което тържествено ще отпразнуват 100-годишнината от рождението на шейх Заид бин Султан Ал Нахян.

loading…