Жена категорично отказва да изключи системите на мъжа си. Години по-късно той се събужда и казва само 2 думи!

loading…


Aко можеш, представи си, че си се оженил за любовта на живота си и само седем месеца по-късно, се случва трагедия – половинката ти е на животоподдържащи системи, а лекарите казват, че няма много надежда.
Точно това се случва с Даниеле Дейвис, която получава страшно телефонно обаждане в един слънчев юлски ден през 2011 г. Казват й, че съпругът й, Мат, е станал жертва на ужасяваща катастрофа с мотор в Савана, Джорджия.
Но след три години живот на животоподдържащи системи в дълбока кома и след хилядите молитви от любящата му съпруга, Мат по чудо се събужда един ден и изрича две думи, които Даниеле няма да забрави скоро.
„Опитвам се,“ каза той.

Мат се удря с мотора си в незаконно паркирано пътно превозно средство, което го кара да излети от пътя с огромна скорост. След инцидента е със счупени кости, разкъсани органи и тежка травма на мозъка.
Докато е лежал в болничното легло, напълно недееспособен, Даниеле е била там, винаги и се е грижила за него. И се е молела, много. Нито за минута не се е откъснала от Мат.
Когато лекарите най-накрая й казват страшната новина, че не остава нищо друго, което биха могли да направят за възстановяването на Мат, тя знае, че трябва да направи избор – да изключи апаратурата или да продължи да се бори.
Но тя казва, че решението й е било лесно, пред местен репортер: „Знаех, че Бог може да ни спаси. Знаех, че за Него това не е нещо голямо.“.
Преместват Мат от болницата в дома на Даниеле в Северна Каролина, където тя е натоварена със задачата да се грижи за Мат 24 часа в денонощието.
Дни, седмици, месеци и дори години минават преди да дойде един прекрасен ден, когато Мат се събужда пред неговата красива, подкрепяща съпруга.
Мат продължава да прави това, което лекарите наричат „безпрецедентен“ напредък в неговото възстановяване, за което лекарите първоначално не мислят, че е било възможно.
Нейната непоклатима, вечна вяра й помага да вземе важното решение, а. волята и решимостта на Мат могат да се нарекат героични .
Ако тази история не е добър пример за това, което дълбоката вярва в Бог може да постигне, то тогава не знаем, какво друго би могло да бъде.
Три години по-късно, след хилядите молитви от съпругата му, Мат като по чудо се събужда и изрича две думи, които Даниела никога няма да забрави.
Минали дни, седмици, месеци и дори години преди Мат да се събуди, но когато това станало той изрекъл

Видях я и си казах – „ о, да!” – разказва Мат.
Въпреки, че не си спомня съпругата си в самото начало, той й беше страшно благодарен за всичките грижи, които е полагала през цялото това време. След дълги терапии, прегледи и стотици часове стоене по болниците, той започнал да се възстановява и постепенно да се интегрира в живота си.

Ако тази история не е добър пример за това, което дълбоката вярва в Бог може да постигне, то тогава не знаем, какво друго би могло да бъде.

loading…