Големият студ идва! Актуална прогноза по дни до края на седмицата, погледни и се готви!

loading…


Новата седмица ще ни донесе превалявания от сняг, Още през нощта срещу понеделник, 18 декември, дъждът ще премине в сняг. Облачността ще бъде предимно значителна, с временни разкъсвания над югозападните райони, където ще е и почти без валежи.

Във вторник превалявания от сняг ще има на места, главно в Северна България.

Застудяването ще продължи и минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните – между минус 1° и 4°.
В сряда валежите ще намалеят и ще има променлива облачност. Най-ниските минимални температури ще бъдат минус 8 градуса в Кюстендил, а максималните – плюс 5 в Пловдив.

В четвъртък валежи не се очакват и над страната ще бъде предимно слънчево, но времето рязко ще застудее. Минималните температури ще са от минус 17 до минус 3 градуса, а максималните от минус 1 до плюс 5 градуса.

В петък облачността ще е променлива и градусите леко ще се повишат. Максималните температури ще са между 2 и 11 градуса.

В събота над страната ще бъде предимно облачно със слаби валежи от сняг. Максималните температури ще са от нула до плюс 10 градуса.

В неделя облачността ще намалее до променлива. Минималните температури ще са в рамките на минус 10 и минус 2 градуса, а максималните – от минус 2 до плюс 5 градуса.

Източник: експерт.бг

loading…