Тя остави детето си за осиновяване, за да има по-добър живот. 7 години по-късно научава горчивата истина!

loading…


Животът на Крис Смит започва трудно – тежко детство, смяна на много приемни родители. Била е жертва на злоупотреба и затова на крехка възраст от 14 години напуска приемното семейство и решава да намери своето място в света. Тя спи на улицата, преживява много премеждия. На 17 години забременява и става майка на сина си Матей.

Тя заживява с бащата на бебето и решава да създаде едно здраво семейство и опитва всичко, но за съжаление мъжа е алкохолик и това се оказва невъзможна задача. Тя забременява и втори път, но за съжаление дъщеря й почива в рамките на няколко дни след раждането си. Погребението се състоя на 3-тия рожден ден на Матю.

Крис не издържа повече, светът й се разпадна в краката. Тя трябваше едновременно да празнува рождения ден на едното си дете и да скърби за загубата на живота на другото си дете. Когато Матю е на почти 4 години, тя е на 21 и решава да вземе решение, което счита за най-правилно. Решава да даде сина си за осиновяване, защото е неспособна да му осигури живота, който иска за него. По това време тя се разделя с нейния партньор. През следващите години от нейния живот тя не е имала ясна посока и цели и не успява да намери мястото си в живота, често е спяла по улиците и е губила своята надежда.

Един ден… всичко това се променя. Крис влиза в ресторант и събира смелост да попита за работа, собственикът решава да й даде шанс. Тя е много ентусиазирана от работата, успява да се съвземе, получава апартамент и лека полека подрежда живота си. С времето в живота й влиза нов човек – Джо, който се отнася към нея с уважение и разбиране. Подобно усещане е напълно ново за нея, тя вече знае какво е истинската любов. Няколко месеца по-късно двамата се женят, но Крис не спира да мисли за своя син и какво ще е ако той е част от това любящо семейство. Джо е до нея и й оказва подкрепа да го намери и да го вземе да живее с тях.

Крис решава да намери Матю и започва да звъни по институции, за да види какво се случва с него, минали са цели 7 години. Тя научи горчивата истина – след като тя се е отказала от собственото си дете, през цялото това време никой не го е пожелал, никой не е искал Матю да бъде част от неговото семейство, да получи втори шанс. Тя решава, че е крайно време да осигури живота на сина си, който заслужава.
Социалните работнити споделят, че това е рядко виждан случай: майката да стабилизира живота си и да иска да вземе сина си обратно, те разрешават.
Крис още не може да повярва, че тя има свой син до нея, че може да го държи в ръцете си отново и да не го загуби.

Това е една много красива история за един труден живот: Крис преминава през много препятствия, но не се предава, успява да изгради стабилен живот за себе си и сина си. Тази история е споделена, за да напомни на всички нас, че хората се променят, че надеждата трябва винаги да я носим в себе си, че не трябва да се предаваме и отказваме от мечтите и целите си. На семейството желаем само най-доброто! Нека дълги години посрещат и изпращат празниците заедно!

loading…