Когато беше на 9 й казаха, че не подлежи на операция. Снимките на нейното тяло ще влязат под кожата ти..

loading…


Запознай се с Ребека Данн, която знае какво е да бъдеш наранен от околните, обиждан и обсъждан. Тя е на 22 години от Англия и от дете изглежда твърде различна от всички нас, защото страда от много рядко гръбначно заболяване, което променя формата на тялото й. Заболяването причинява изкривяване в горната част на гръбначния стълб.
Момичето е било едва на 4 години, когато й поставят ужасната диагноза и едва ли е била подготвена какво я очаква, тя страда от ужасна физическа болка, причинена от състоянието в което се намира, а също и от подигравки и тормоз от съученици. Дори са й лепнали ужасният прякор „Гърбушкото от Нотр Дам“, заболяването хвърля сянка върху нейния живот, една такава операция е невъзможна, защото състоянието й не позволява и ще бъде много опасно.
Не стига, че всичко това се стоварва върху нея, а и с времето разбира, че заради прищипани нерви ще бъде невъзможно да ходи. Вече й се налага да използва инвалидна количка…
Въпреки това Ребека е страшно борбена натура и отказва да приеме, че болестта ще заеме надмощие върху живота й, тя решава да следва своята мечта и да стане фотограф. Дори създава проект „Аз съм добре“ – серия от автопортрети, в които разкрива своето тяло, тя добавя, че въпреки всичко няма да се пречупи, няма да се сломи нейната воля и ще се бори. Нейният проект печели награда и сърцето на хиляди почитатели, Ребека допълва: „Не ме гледай в гръбнака, погледни мен, аз съм точно като теб!“.
Нашият екип се надява тази невероятна история и това невероятно послание да достигне до широк брой от читатели, защото веднъж завинаги трябва да се разбере, че хората с увреждане имат точно толкова място в обществото, колкото всеки един от нас!

loading…