Хитри идеи, които нямаше да ти хрумнат, но определено се нуждаеш от тях!

loading…


Идея 1. Ваза от стъклена бутилка


Накиснете нишка от естествен материал в спирт или ацетон и бързо я увийте около бутилката на желаната височина. Добре е предварително да завържете нишката, за да не губите време след това. Запалете нишката и я оставете да гори около 30 секунди. Ако се налага, въртете бутилката около оста й, за да може нишката да гори равномерно от всички страни.

След 30 секунди потопете бутилката в ледена вода. От разликата в температурите, стъклото ще се пукне по начертаната от нишката линия. Използвайте шкурка, за да загладите ръба. Препоръчваме да изпълните процедурата в банята или друго подходящо помещение, където огънят ще е по-малко опасен.

Идея 2. Домашни пуканки


Имате царевица за пуканки и микровълнова, но нямате пакет? Сложете шепа царевица в дълбока термоустойчива купа, добавете чаена лъжица масло и сол на вкус. За капак ползвайте чиния – капакът трябва да е тежък и термоустойчив.

Идея 3. Вино за готвене


Ако рядко купувате и консумирате вино, но обичате да го ползвате за готвене – предлагаме ви решение. За да не изветрява и вкисва отвореното вино, замразете го във формички за лед. Следващия път, когато ви потрябва малко вино за гозбата, ще имате удобни порции във фризера.

Идея 4. Варене на яйца

Добавете половин чаена лъжичка сода бикарбонат, когато варите яйца, за да направите черупката им изключително крехка и лесна за отстраняване.

Идея 5. Кайма за кюфтета

Когато замразявате кайма за кюфтета, затворете я в найлонов плик с цип и с помощта на дървен шиш (или каквото имате под ръка) разделете количеството на порции. Така ще можете да размразите и сготвите кюфтетата много по-бързо и лесно.

Идея 6. Съхраняване на банани


За да забавите зреенето на бананите, необходимо е само да покриете дръжките им с найлоново или алуминиево фолио. Липсата на светлина също забавя зреенето.

Идея 7. Импровизиран тирбушон

Оказва се, че в наши дни е по-лесно да си набавите винт отколкото тирбушон! Щом имате вино, сигурно няма да ви е трудно да намерите винт и вилица. Ако и това не помага, вижте как да отворите бутилка с вино в следващата ни статия с видео-идеи.

Идея 8. Гледане на филми

Обичате да гледате филми, докато лежите преспокойно на една страна? Че кой не обича. Ако ползвате VLC плеър, можете да завъртите образа на 90 градуса. Ако не ползвате VLC плеър, ще трябва да завъртите монитора :).

Идея 9. Затваряне на кен

Ако по някаква причина не можете да изпиете целия кен (например, това е 12-тия ви по ред), отрежете гърлото на пластмасова бутилка на подходяща височина и го ползвайте като капак за кена.

Идея 10. Вмирисани обувки

За неутрализиране на неприятни миризми, произтичащи от отрудените ви обувки, препоръчваме да ги замразите за 24 часа във фризера. Успех!

Идея 11. Експресен ароматизатор

При необходимост от спешно освежаване на въздуха, поставете стик против изпотяване пред струята на климатика.

Идея 12. Бързо гладене

Ако нямате сушилня, минете към следващата идея. В противен случай – сложете не повече от 2 ризи/панталони и 1-2 кубчета лед в сушилнята. Пуснете я на най-висока температура за 10 минути. Когато ледът се стопи и изпари, парата ще изглади равномерно гънките по дрехите ви.

Идея 13. Подсигуряване на копчета

За да предотвратите разшиването на копчетата по дрехите си, внимателно поставете слой прозрачен лак за нокти върху конеца.

Идея 14. Експресно гладене

Използвайте преса за коса, за да изгладите набързо детайли от облеклото си. Особено удобно за гладене на яка или маншети на риза, както и пространството между копчетата.

Идея 15. Набухване на възглавници

Най-често причина за загубата на обем е влагата. Оставете сплесканите възглавници на слънце за няколко часа и те ще възвърнат предишния си блясък. Използвайте времето, за да преосмислите грешните решения в живота си.

Идея 16. Поставка за обувки от палет

За да понесе тежестта на обувките, палетът трябва да е закрепен към стената.

Идея 17. Съхранение на ластици

За да бъдат всички ластици за коса на едно място и винаги лесни за намиране, нанижете ги на кукичка от завеса за баня или карабинер.

Идея 18. Закачалка за обувки

Освободете ценно място в коридора, като закачите обувките на закачалки за дрехи.

Идея 19. Къде е дистанционното

Залепете парченца велкро на дистанционните вкъщи и върху холната маса (или друго подходящо място), за да направите нещо като паркинг. Така те няма да заемат място на масата и все по-рядко ще сядате върху тях.

Идея 20. Неподвижен килим

Залепете килима с велкро за пода, за да предотвратите неприятното приплъзване.

Идея 21. Закопчаване на бижута

Разгънете кламер и го използвайте като кука, за да можете да закопчавате бижутата си сам-самички.

Идея 22. Закопчан куфар

Ако се случи да изгубите катинара за ципа на куфара си, използвайте кламер, за да закопчеете двата края на ципа. По-добре от нищо.

Идея 23. Поставка за таблет

Само 3 обикновени самозалепващи закачалки

Идея 24. Контейнер за фиби

Кутийката от бонбонки Тик-Так лесно може да се превърне в удобен склад за обикновени фиби и фуркети.

Идея 25. Обезопасяване на отпадъци

Сигурно много от вас вече са се сетили да слагат каталози или вестници на дъното на чувала за боклук, за да попива течните отпадъци.

Идея 26. Купа за пуканки

Ако нямате празна купа, изрежете голям отвор в пакета за пуканки (след като са готови, разбира се :D).

Идея 27. Къпане на бебе

Сложете малкия пакостник в кош за пране докато е във ваната, за да може хем да се наслаждава на банята, хем всички играчки винаги да са в обсега му.

Идея 28. Вълшебен лед

Начупете любимите си бисквитки (нашите са Oreo) на много малки парченца. Напълнете с тях формички за лед и добавете прясно мляко, докато формичките се напълнят изцяло. Замразете и ползвайте леда по желание – за да си направите айс кафе например или да охладите ликьор.

Идея 29. Спретната паста за зъби

Използвайте фиба за коса, за да поддържате тубичката с паста за зъби винаги компактна и ефективно изцедена.

Идея 30. Края на тиксото

Отбележете края на тиксото с кламер. Ако нямате кламер – подгънете крайчето навътре (лепило към лепило).

Идея 31. Лак за нокти

Увийте капачката на лака за нокти с обикновен гумен ластик, за да улесните отварянето на шишенцата (особено на по-старите).

loading…