Реални снимки от Австралия, които ще ти се иска да бъдат фалшиви!

loading…


Австралия е страна, която се намира на другия край на света. Тя е една от предпочитаните туристически дестинации в световен мащаб. Не трябва да се забравя, че освен благоприятните условия за живот и контрастните пейзажи, там често срещано явление са пожарите и наводненията.
Факт е, че и там се намират най-опасните животни в света. Разнообразието им е голямо. Ето няколко красноречиви примера на какво можеш да се натъкнеш там. За нас може да е невероятно, а само като се представя, че за някои е ежедневие… Там можеш да се натъкнеш на огромни змии, крокодили, акули и различни опасни риби като „каменната риба“, която се води за най-отровната риба в света. Там има и гигантски медузи. Има и различни отровни насекоми, които дори понякога са трудни уловими с око. Опасностите в Австралия дебнат отвсякъде.

Какво впечатление оставят тези снимки у теб? Може би ако някога ти се наложи да посетиш тази дестинация, ще ти се наложи да носиш със себе си безопасни дрехи и да наблюдаваш всичко много внимателно.

Ето и няколко интересни факта:

Гласуването в Австралия е задължително
В Австралия да гласуваш е граждански дълг. Всеки гражданин трябва да гласува на парламентарните и сенатски избори. Гражданите, които откажат да гласуват, биват наказвани. Първоначално с 20$, но ако се повтори, го заплашва дори и затвор. Затова изборите тук се взимат насериозно. През последните 50 години избирателната активност в Австралия не е била под 94%.
Столицата на Австралия е Канбера
Населението й наброява 350 000 души. Градът се намира между двата най-големи града Мелбърн и Сидни. Изборът за столица между Сидни и Мелбърн бил труден и затова статут на столица приел по-малкият град Канбера.
Уникална дива природа
Австралия има дива природа, която е много по-различна от тази в останалата част на света. Приблизително 90% от дивите животни се срещат само на този континент. Само едно на десет животни може да сме срещали някъде другаде. Този невероятно висок процент на уникални видове се дължи на уединеното географско положение на Австралия. В продължение на милиони години тук не е имало контакт с други култури.
Най-токсичният континент на света
Австралия се счита за най-токсичният континент на света. Безброй уникални животински видове са отровни и затова може да се каже, че ако напуснете този континент живи, би било голям късмет. Дали паяци, змии, риби, медузи или невинно изглеждащи растения: Смъртта дебне навсякъде. Затова има специализирани ваксини , които е необходимо да си направите, преди да заминете за Австралия.
Медузите в Австралия
Ето и един пример. От м. ноември до м. май тропическите плажове в северната част на страната са трудни за използване. През тези месеци бреговете са окупирани от милиони медузи. Докосването от тази медуза може да бъде много болезнено или дори смъртоносно. В близост до големите градове има участъци от плажове, които са оградени от мрежи и само там къпането би било безопасно. Алтернатива би бил защитен костюм от медузи.
Животът в Австралия е около бреговете
Невероятен факт е, че приблизително 85% от австралийците живеят на около 50 м от брега. Страхотно нали?
Австралия е много рядко населена
Австралия е шестата по големина страна в света. Въпреки това там живеят около 22,8 милиона души. Гъстотата на населението е 2,9 жители на квадратен колометър.

loading…