История за това, как приятелката на майка ми се ожени за бездомник и живее щастливо!

loading…


“Майка ми има една приятелка, която успя да извади „боклука“ от боклука. Всеки ден преди да тръгне за работа си изхвърля боклука, а в близост до кофите има един скитник, който седи и я търси с поглед. Вечерите се прибира уморена в скромната си къща и дори не мисли и не помни този поглед, който я чака сутрините.

Една събота й доставиха нова кухненска маса, тя нямаше къде да постави старата си и затова се сети за скитника, който можеше да и помогне. Живееше сама, тя дори му предложи малко финансово възнаграждение и алкохол за услугата. Вместо това бездомникът искаше една чаша топъл чай, все пак навън беше студено, а и отдавна е забравил аромата на нещо хубаво, уютно и домашно. Той я успокои, че ще чака пред вратата.

Жената без да се замисли, изненадана от молбата му, направи чай, приготви сандичи, дори му сипа от супата, която беше готвила предишната вечер.
Жената му подаде приготвените неща. Мъжът само се обърна и каза „Благодаря, Бог вижд всичко“ и си тръгна.
Прителката на майка ми почувства нужда, че трябва да му помогне. Именно затова всеки ден когато изхвърляше боклука, носеше и храна за бездомния човек.
Една сутрин… за нейна изненада, него го нямаше. Тя започна да се чуди къде може да е, пообиколи наоколо, огледа се, но не го видя. Цял ден я мъчеше безспокойство, беше свикнала да го вижда и да си разменят по две – три думи.
Тя го намери в болницата – мръсен, гладен и болен, но очите му светеха. Той се зарадва много на нейното посещение, споделил, че тайно се надявал това да се случи. Името му било Иван. Мъжът започна да говори, как съжалява, че не може нищо да й предложи, как дори се срамува от състоянието, в което се намира.
Приятелката на майка ми му заяви, че е голям глупак и че не може да живее без него. Именно за това след като го изписаха от болницата, тя го хвана за ръката, а той я стисна тъй силно и нямаше намерение да я пусне. Беше го страх, че всичко това е сън, от който ще се събуди всеки момент.
Реално беше, приятелката на майка ми го прибра. И така двамата заживяха заедно.

Изминаха цели 23 години, сега те са възрастни хора. Имат си деца, собствен бизнес. Като придобивки имат 2 коли, апартамент, вила и басейн. И той все още държи така здраво ръката на жена си, дори не иска да си помисли какво ще стане, ако тя изчезне.”

Една поучителна история за това, че любовта не знае граници. Истинската любов съществува, сродните души съществуват. Пожелаваме на всеки една такава изпепеляваща любов, вечно щастие, и много семеен уют и топлина! Обичайте се! Ние имаме нужда да вярваме в подобни истории, защото чудесата съществуват и в реалния свят, трябва просто да се огледаме около нас и да повярваме.

loading…