Те я караха да изостави детето си, защото е различно. Тя отказа и 29 години по-късно…

loading…


През 1988 година една китайка на име Зу ражда син, но раждането бе съпроводено от сериозни усложнения. Нейното новородено дете е обречено цял живот да бъде инвалид, има церебрална парализа. Близки я съветваха да го изостави, защото иначе ще трябва да полага много грижи за него…Дори лекарите я призоваха да го изостави. Всички казали, че това ще доведе само до нещастно и безполезно съществуване.
Майката отхвърля всички тези предложения, развежда се със съпруга си, защото и той е бил против това дете и посвещава живота си на своя син. Тя иска да го възпита и да направи живота му по-лек.
Младата майка премина през ужасни етапи, налагаше й се да работи на три места, за да може да събира пари за лечението на сина си, а всяка вечер трябваше да играе с него и да правят упражнения.

Зу споделя, че не е искала нейното дете да се срамува от физическите дефекти, с което е родено. Именно за това тя отделя максимално време, за да може да работят заедно.
29 години по-късно нейният син завършва университета в Пекин с бакалавърска степен по екология и инженерни науки. Също така той е приет право в Харвард.
Само можем да си представим каква гордост е това дете за своята майка, която е направила всичко възможно, за да му помогне.
Една история за истинската сила на майчината любов! Всеки има право да живее, всички хора сме различни и трябва да бъдем приемани такива, каквито сме!

loading…