Жена спасява малко котенце, което е по-специално, а всички останали искаха смъртта му…

loading…


Това малко красиво котенце е родено с аномалия – има вода в мозъка си и неговите крачета са усукани, но сладура има голямо сърце и невероятна воля за живот. Диагнозата, която му поставят е хидроцефалия.
След като една жена научава неговата история, прекосява цялата страна за да го спаси, тъй като в приюта, където се намирало животинчето, не давали надежди и искали да го евтанизират. Котето намери любящ дом и стопани.
Жената, която се грижи за котето се казва Лиса, тя споделя често в социалната мрежа как върви развитието на малкото коте, което е кръстила Зик. Казва, че то е нормално и се държи като останалите котки, въпреки всичките увреждания, които има и че е много способно и игриво. Лиса споделя още, че Зик през цялото време дава своята обич и е страшно благодарен, че е намерил човека за себе си, който му дава втори шанс за живот.
Тази история предизвиква размисли. Трябва ли да се отнасяме по този начин с различните животни, тези които са по-нестандартни и имат проблеми? Винаги ли отърваването от тях – евтаназия или дори по-груби методи, са изхода от ситуацията? Тази жена с голямо сърце ни показа друго, ние трябва да свикнем да приемаме различните от нас. Нямам предвид само животните.

loading…